Telefon icon ring 31 35 42 35 eller Book online
Kvinde med hvidt smil

Hvad er tandblegning?


En tandblegning er en behandling der gør dine tænder lysere, og hvor du har resultatet straks behandlingen er afsluttet.

Hvordan bliver tænderne lysere?

Ved en tandblegning gøres dine tænder lysere ved at nedbryde de farvestoffer, der har sat sig i din tandemalje. Der fjernes altså intet af din tandemalje for at give dig hvidere tænder, og behandlingen er fuldstændig uskadelig for din tandemalje. Der tilføres heller ikke nogen form for farve til overfladen af dine tænder for at gøre dem hvidere.

Der er udelukkende tale om, at farvestoffer, der i tidens løb er blevet aflejret i din tandemalje, nedbrydes. Resultatet af en uskadelig tandblegning kan derfor heller aldrig blive lysere end den tandfarve, som dine tænder havde som nye. Det betyder også, at du aldrig risikerer at ende med et unaturligt "Hollywood" smil.

Hvad er det der gør tænderne lysere?

Farvestofferne, der har aflejret sig i din tandemalje, fjernes ikke fra emaljen, men nedbrydes i mindre dele, hvorved de mister farven. Denne nedbrydning til mindre stykker sker ved en proces der kaldes oxidering. Oxideringen sker ved hjælp af en blegegel placeret i en bideskinne og aktiveres med blåt lys. Det blå lys har i sig selv ingen blegende effekt.

Efter behandlingen

Lige efter en tandblegning er din tandemalje mere modtagelig for farvestoffer. For ikke at ødelægge resultatet skal du derfor holde dig fra farvede fødevarer i 48 timer, og kun spise og drikke lyse ufarvede fødevarer. Du skal også undgå syreholdige fødevarer i de første 48 timer efter behandlingen.


Den anvendte smileZERO gel fremstilles under streng kvalitetskontrol på Tyske laboratorier.